Malmö Gastronomy Award2021
Introduktion

Malmö Gastronomy Award är en tävling som hyllar Malmö som dynamisk, rastlös, mångkulturell gastronomi- och nöjesstad. Hälften av jurymedlemmarna är lokala journalister, matkritiker och foodies - andra hälften är välkända branschprofiler från andra platser i Sverige och Norden.

Syftet med tävlingen är att lyfta de bästa mat- och dryckupplevelserna i Malmö - när smak, bemötande, nytänkande och hållbarhet vägs in.

DeNomineradeÄr
Kat. 01Restaurang
Nominerad

Aster(Gamla Väster)

Vinnare

Bouchon(Möllevången)

Nominerad

Ruths(Möllevången)

Nominerad

Vollmers(Möllevången)

Nominerad

Västergatan(Gamla Väster)

Kat. 02Lunch
Nominerad

Saltimporten Canteen(Frihamnen)

Nominerad

Plant Magic's Kitchen(Davidshall)

Nominerad

Pink Head Noodle Bar(Saluhallen)

Nominerad

Papi(Saluhallen)

Vinnare

Mat- och Chokladstudion(Rörsjöstaden)

Kat. 03Grön
Vinnare

Plant Magic's Kitchen(Davidshall)

Nominerad

Lyran(Möllevången)

Nominerad

Mat- och Chokladstudion(Rörsjöstaden)

Nominerad

Mineral(St Knut)

Nominerad

Mutantur(Davidshall)

Kat. 04Kafé
Nominerad

Solde(Davidshall)

Vinnare

Leve(Triangeln)

Nominerad

Kaffebaren på Möllan(Möllevången)

Nominerad

Bagaren & Bonden(Värnhem)

Nominerad

Nostra(Triangeln)

Kat. 05Street food
Nominerad

Casual Street Food(Möllevången)

Nominerad

Dal Sud(Värnhem)

Vinnare

Two Forks(Möllevången)

Nominerad

Curry on wheels(Hindby)

Nominerad

Ali Orientaliska Bröd(Rosengård)

Kat. 06Bar
Nominerad

Julie(Gamla Väster)

Vinnare

Scandwine(Davidshall)

Nominerad

Care/Of(Malmö Live)

Nominerad

Beer Ditch(Möllevången)

Nominerad

Mineral(St Knut)

VårEminentaJury

Malmö

Pär Bergkvist (ordf)

Chefredaktör för Restaurangvärlden, initiativtagare Malmö Gastronomy Award

Linda Dahl

Matskribent och ansvarig för matguidningsturen Matkaravan

Hateff Mousaivyan

Tidigare reporter på Aftonbladet och Sydsvenskan och passionerad hemmaodlare och matlagare

Sofie Granath

Flitlig kroggäst och tidigare finalist i Sveriges mästerkock

Jonas Grönlund

Tidigare reporter på Sydsvenskan och idag mannen bakom instagramkontot ”Malmö for Foodisar”

Maja Ekman

Mattestare på instagramkontot ”Not So Fine Dining”

Joakim Andersson

En av eldsjälarna bakom Malmös stora sociala matcommunity ”Malmöfoodisar”

Sara Berg

Mat- och kulturskribent samt författare till böckerna ”Berlin för Foodisar” och ”Pasta på italienska”

Utifrån

Niklas Ekstedt

Krögare med stjärna i Guide Michelin som drivit restauranger både i Helsingborg och i Stockholm

Frida Ronge

Sushikocken från Göteborg som idag driver Tak i Stockholm och givit ut kokboken ”Rå som sushi”

Olle T Cellton

Malmöuppvuxen kock som idag driver Babette i Stockholm och skapare av flera kokböcker

Katherine Bont

Tidigare på Noma i Kph, idag på Coco & Carmen och Punk Royale i Stockholm

My Feldt

Konditor och TV-personlighet från Halmstad som varit kock på stjärnkrog i London

Viktor Westerlind

Årets Kock 2009 - medskapare till trestjärniga Frantzén i Stockholm, idag på nyöppnade Aira

Malmö Gastronomy Award är ett samarbete mellan Sydsvenska Dagbladet och Bergkvist Publishing AB - som bland annat ger ut branschtidningen Restaurangvärlden, 360° Eat Guide och Årets Bonde.

Malmö Gastronomy Award
sponsras av

Menigo Logotyp, sponsor till Malmö Gastronomy Award 2020Skånemejerier Logotyp, sponsor till Malmö Gastronomy Award 2020