Malmö Gastronomy Award är en tävling som hyllar Malmö som dynamisk, rastlös, mångkulturell gastronomi- och nöjesstad. Hälften av jurymedlemmarna är lokala journalister, matkritiker och foodies - andra hälften är välkända branschprofiler från andra platser i Sverige och Norden.
Syftet med tävlingen är att lyfta de bästa mat- och dryckupplevelserna i Malmö - när smak, bemötande, nytänkande och hållbarhet vägs in.
Aster(Gamla Väster)
Bouchon(Möllevången)
Ruths(Möllevången)
Vollmers(Möllevången)
Västergatan(Gamla Väster)
Saltimporten Canteen(Frihamnen)
Plant Magic's Kitchen(Davidshall)
Pink Head Noodle Bar(Saluhallen)
Papi(Saluhallen)
Mat- och Chokladstudion(Rörsjöstaden)
Plant Magic's Kitchen(Davidshall)
Lyran(Möllevången)
Mat- och Chokladstudion(Rörsjöstaden)
Mineral(St Knut)
Mutantur(Davidshall)
Solde(Davidshall)
Leve(Triangeln)
Kaffebaren på Möllan(Möllevången)
Bagaren & Bonden(Värnhem)
Nostra(Triangeln)
Casual Street Food(Möllevången)
Dal Sud(Värnhem)
Two Forks(Möllevången)
Curry on wheels(Hindby)
Ali Orientaliska Bröd(Rosengård)
Julie(Gamla Väster)
Scandwine(Davidshall)
Care/Of(Malmö Live)
Beer Ditch(Möllevången)
Mineral(St Knut)
Malmö
Pär Bergkvist (ordf)
Chefredaktör för Restaurangvärlden, initiativtagare Malmö Gastronomy Award
Linda Dahl
Matskribent och ansvarig för matguidningsturen Matkaravan
Hateff Mousaivyan
Tidigare reporter på Aftonbladet och Sydsvenskan och passionerad hemmaodlare och matlagare
Sofie Granath
Flitlig kroggäst och tidigare finalist i Sveriges mästerkock
Jonas Grönlund
Tidigare reporter på Sydsvenskan och idag mannen bakom instagramkontot ”Malmö for Foodisar”
Maja Ekman
Mattestare på instagramkontot ”Not So Fine Dining”
Joakim Andersson
En av eldsjälarna bakom Malmös stora sociala matcommunity ”Malmöfoodisar”
Sara Berg
Mat- och kulturskribent samt författare till böckerna ”Berlin för Foodisar” och ”Pasta på italienska”
Utifrån
Niklas Ekstedt
Krögare med stjärna i Guide Michelin som drivit restauranger både i Helsingborg och i Stockholm
Frida Ronge
Sushikocken från Göteborg som idag driver Tak i Stockholm och givit ut kokboken ”Rå som sushi”
Olle T Cellton
Malmöuppvuxen kock som idag driver Babette i Stockholm och skapare av flera kokböcker
Katherine Bont
Tidigare på Noma i Kph, idag på Coco & Carmen och Punk Royale i Stockholm
My Feldt
Konditor och TV-personlighet från Halmstad som varit kock på stjärnkrog i London
Viktor Westerlind
Årets Kock 2009 - medskapare till trestjärniga Frantzén i Stockholm, idag på nyöppnade Aira
Malmö Gastronomy Award är ett samarbete mellan Sydsvenska Dagbladet och Bergkvist Publishing AB - som bland annat ger ut branschtidningen Restaurangvärlden, 360° Eat Guide och Årets Bonde.